Zoenen met zachte lippen geeft een kick!

Je hartslag gaat omhoog en je ademhaling wordt intenser. Herkenbaar? Denk het wel, vooral de eerste echte zoen.

Niet alleen omdat het spannend is want lippen zijn ook erg gevoelig omdat ze vol zenuwuiteinden zitten. Daarom veroorzaakt zoenen een chemische reactie van neurotransmitters en hormonen die vergelijkbaar zijn met de reactie op bijvoorbeeld parachutespringen, sporten en racen. Maar je kunt zelf vast nog wel betere bedenken.

Zoenen is natuurlijk het prettigst met goed verzorgde zachte lippen, kloofjes of scheurtjes voelen niet prettig aan. Niet bij jezelf maar ook niet bij de ander.

De huid van onze lippen is veel dunner dan de huid op de andere delen van ons lichaam. Onze lippen hebben ook geen zweet- en talgklieren zodat ze zichzelf niet voldoende vet kunnen houden. Daarnaast maken ze ook geen huideigen melanine aan voor zonnebescherming. Dit betekent dat de lippen vrijwel geen eigen bescherming hebben….maar daar valt makkelijk wat aan te doen!

Lippen met kloofjes komen het meest voor in de winter, wanneer de koude, droge lucht onze huid uitdroogt. Echter de winter is niet het enige seizoen waarin onze lippen kunnen beschadigen. Droge lucht, zon en wind drogen je lippen in de rest van het jaar ook uit en als je daarbij ook nog eens veel zoent?
Regelmatig gebruik van een lipbalm / lippenbalsem is de snelste remedie tegen schrale, droge lippen en het voorkomen daarvan.
Mijn voorkeur bij het formuleren van lipbalm ging uit naar een basis bestaande uit natuurlijke waxen, plantaardige olien en zonnebescherming. 
En met een keuze uit coffee of vanille geur gaf ik de lipbalm een extra beleving. Ervaar de kick!
Verkrijgbaar in onze webwinkel >> Nu ter kennismaking 20% korting en gratis verzending. Voor mannen een zwarte verpakking en vrouwen een zilver/grijze.

Vragen? Stel ze aan onze vakpecialist.
Make-up is meer dan decoratief!
Voor mannen en vrouwen.
Meer blog berichten
DEEL DEZE BLOGPOST
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest