Miss Beauty of the Netherlands.

Meedoen aan een Miss verkiezing, iets waar alle kleine meisjes van dromen.

Altijd dacht ik dat dit een droom voor mij zou blijven, maar dat bleek niet zo te zijn. Op Instagram werd ik gescout voor Miss Beauty of Gelderland. Toen ik dit bericht zag dacht ik: ‘’wie IK? Nikki Prein?’’

Na het bericht dat ik gescout was, heb ik erg getwijfeld om mee te doen. Ik was erg onzeker over mijn lichaam en bang dat ik niet mooi genoeg was, omdat ik naar mijn idee niet het goede lichaam had om een miss te worden. Daar had ik ongelijk in. Miss Beauty of the Netherlands is een organisatie die onder andere staat voor Beauty van binnen en van buiten en zij kijken echt naar de persoon wie JIJ bent.

Toch hebben veel mensen vaak een vooroordeel. Daar was ik zelf stiekem ook schuldig aan, omdat ik deze wereld nog niet kende.

‘’Je hoeft alleen maar mooi te zijn, de missen zijn vaak hartstikke dom.‘’ Dit is zo niet waar… Je moet zeker een goed stel hersens hebben als miss. Je vertegenwoordigt je provincie en later je land.
‘’Je kan alleen meedoen als je hartstikke dun bent, meiden met curves winnen nooit’’ Well I’ve proved that is so not true.
‘’De meiden die meedoen gunnen elkaar niks en zijn echt bitches’’ Ook dit vooroordeel klopt niet. Tenminste zo heb ik het niet ervaren. 30 meiden en stuk voor stuk vond ik het schatten. Ik heb veel vriendinnen overgehouden aan de verkiezing. Zowel van het traject van Gelderland, als die van Nederland en Internationaal.

Na het winnen van Miss Beauty of Gelderland werd ik finalist van Miss Beauty of the Netherlands. Het traject van Miss Beauty of the Netherlands bestaat uit diverse trainingsdagen, fotoshoots, een reis naar Frankrijk en een finale week. De reis naar Frankrijk is net als een droom. Naar een prachtig chateau met 30 meiden. Een van de beste ervaringen uit mijn leven. Tijdens het traject heb ik enorm veel geleerd wat ik voor de rest van mijn leven mee kan nemen en kan gebruiken. De manier waarop ik mijzelf presenteer en mijn kijk op het leven is zeker veranderd.

Aan het eind van het traject van Miss Beauty of the Netherlands is de grote finale in studio 21! Daar sta je dan. Met 30 meiden op het podium in een grote studio. Once in a life time. Na een hele dag repeteren, in de haar en make up gezeten te hebben en ontzettend veel spanning begint het dan echt. Alle spanning viel weg tijdens de openingsdans. Daarna heb ik alleen maar genoten en keihard mijn best gedaan. Deze avond werd ik gekroond tot Miss Beauty of the Netherlands, waardoor ik ook de titel Miss Earth Netherlands heb mogen ontvangen. A DREAM COME TRUE!!

Nooit had ik verwacht dat ik mee zou doen aan een Missverkiezing en helemaal niet dat ik zou winnen! En het meedoen heeft al mijn verwachtingen overtroffen.

Toen ik eenmaal Miss Beauty of the Netherlands was, gingen er veel deuren voor mij open. Ook was het tijd om mij voor te bereiden op de grote reis naar de Filipijnen voor de internationale verkiezing van Miss Earth. Samen met iedereen van de organisatie, mijn familie, vrienden en vriend hebben wij alles op alles gezet om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op dit avontuur.
Op 24 september stapte ik in het vliegtuig naar de Filipijnen om Nederland te vertegenwoordigen in Miss Earth. Een van de vier grootste verkiezingen internationaal. Vol spanning en enthousiasme ging ik er naartoe. Eenmaal aangekomen in de Filipijnen werd ik ontvangen als een godin. Het is lastig te beseffen hoe anders missverkiezingen zijn in de Filipijnen als in Nederland. Zo onwerkelijk. Het traject van Miss Earth duurt vier weken met uiteindelijk de grote finale. Iedere dag waren er activiteiten om ons te leren kennen (ongeveer 90 meiden van over de hele wereld) en ons klaar te stomen voor de finale. Wat een prachtige dingen heb ik daar gezien, meegemaakt en wat heb ik bijzondere mensen leren kennen.

Ook internationaal heb ik het niet ervaren alsof er veel strijd onderling was. Ik heb vriendschappen voor het leven gemaakt en zo veel aan mijn internationale vriendinnen gehad tijdens de verkiezing. We lachten samen, huilden samen en hielpen elkaar als dat nodig was. SISTERHOOD! Zo noemen wij dat.

Uiteindelijk ben ik in de top 10 geëindigd bij Miss Earth. Een presentatie waar ik enorm trots op ben.

Ik heb geleerd om van mijzelf te houden, om trots op mijzelf te zijn en te geloven in wie ik ben en waar ik voor sta. Dat betekent de hele wereld voor mij.

Ook heb ik geleerd wie mijn echte vrienden zijn en wie niet. Jaloezie kan helaas veel doen met mensen en kan ervoor zorgen dat mensen negatieve reacties ergens onder gaan zetten, of vervelend over je gaan praten. Dit heb ik ook meegemaakt, maar het heeft mij alleen maar sterker gemaakt. Want ik heb dit wel gedaan en meegemaakt en zij niet! Altijd als je iets doet wat anders is, of als jij ergens goed in bent zal je negativiteit ontvangen. Maar blijf dicht bij jezelf en geloof in jezelf! Want jij bent de enige die bepaalt hoe jou leven eruit ziet en waar jij gelukkig van wordt. Jouw geluk is belangrijk.

Dit is een ervaring die niemand ooit van mij af zal pakken. Het mooiste wat ik ooit in mijn leven mee heb gemaakt.

Een ervaring waar ik veel van heb geleerd en enorm dankbaar voor ben. Waar ik als persoon enorm door ben gegroeid, maar altijd wel mijzelf ben gebleven. Dat is iets wat ik zelf belangrijk vond. Hoe erg ik ook ben gegroeid, wat ik ook allemaal heb meegemaakt. Ik ben nog steeds Nikki. Dezelfde Nikki als een jaar geleden, alleen dan met veel meer ervaring, nog grotere dromen en trots op mijzelf in plaats van onzeker.

Meer info: Miss Beauty of the Netherlands

Photo: Angelina Rechberger. Hair: Sandra Klancnik-Schmidbauer. Make up: Paul van der Wal. Styling: Mandy Meijer.

Vragen? Stel ze aan onze vakpecialist.
Make-up is meer dan decoratief!
Voor mannen en vrouwen.
Meer blog berichten
DEEL DEZE BLOGPOST
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest