Het jaar 2020, is de Metroman in of uit?

Een metroman of metroseksueel is een man die, in tegenstelling tot “traditioneel ingestelde mannen”, geïnteresseerd is in persoonlijke verzorging, mode en trends.

De metroseksuele man heeft veel aandacht voor zijn kleding, en uiterlijke verzorging. Echter, de term metroseksueel heeft niets met de seksuele geaardheid of al dan niet vrouwelijk gedrag te maken. Zowel homoseksuele als heteroseksuele mannen kennen “traditioneel ingestelde” als metroseksuele mannen. Bron: Wikipedia.

Het is zeker niks nieuws want al in 1994 kwam de bekende Engelse voetballer David Beckham ermee in de publiciteit. Journalist Mark Simpson schreef in The Independant toen het volgende:
“Metrosexual man, the single young man with a high disposable income, living or working in the city (because that’s where all the best shops are), is perhaps the most promising consumer market of the decade.”

Ondertussen blijkt het woord Metroman niet echt meer te leven maar marktonderzoeken laten zien dat mannen meer dan ooit bezig zijn met hun uiterlijk. De Metroman bestaat dus nog steeds.
Het is al even geleden maar zo kwam de Franse president Emmanuel Macron in 2017 in het nieuws met een make-up gerelateerd schandaal doordat hij meer dan €10.000 per maand betaalde aan een visagist op kosten van de belastingbetaler, niet omdat hij make-up droeg…. 

Vooral de jongere consumenten breken met traditionele ideeën over mannelijkheid, en beautymerken reageren op de nieuwe mentaliteitsverandering. Er is ook duidelijk lef te zien bij jongeren als het om aanschaf van nieuwe producten gaat.
“Oudere jongeren” zijn iets voorzichtiger en gebruiken het liefst eerst een tester. De angst om er te vrouwelijk uit te zien blijft bij die generatie nog wat jaartjes doorsudderen. Een taak voor EGO cosmetics om de juiste voorlichting te geven en de juiste producten op de markt te brengen.

Vragen? Stel ze aan onze vakpecialist.
Make-up is meer dan decoratief!
Voor mannen en vrouwen.
Meer blog berichten
DEEL DEZE BLOGPOST
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest