Ik wil wel mijzelf blijven… of niet?

Ik wil wel mezelf blijven…….. Hoe vaak ik dit zinnetje niet te horen krijg wanneer ik bij een bruid ben voor haar proefmake-up. Wat is dat dan helemaal…. Jezelf zijn.

Ben je jezelf als je uit je bed stapt, of ben je jezelf als je een date hebt met vriendinnen of misschien op je werk of bij je gezin?
Bijzonder zinnetje als je hier even over nadenkt, want wie anders kan je zijn dan jezelf!
Ik snap natuurlijk wel wat ze bedoelt, het gaat haar natuurlijk om de make-up. Uiteraard snap ik dat wanneer je weinig make-up gebruikt, je misschien niet zit te wachten op een smokey eye. Alhoewel deze bruiden er natuurlijk ook zijn, gelukkig maar want ik houd ervan!
Ik respecteer natuurlijk de wensen van de bruid maar niet zonder erop te wijzen dat ze niet dagelijks een trouwjurk aan heeft en ook niet dagelijks naar de kapper gaat om haar haar te krullen, op te steken, in te vlechten, noem het maar.
Dus in dat opzicht ben je dan denk ik ook niet meer je dagelijkse “jezelf”?
Gelukkig kan ik de bruiden overtuigen van het feit dat het een totaalplaatje wordt wat past bij haar “zijn” als bruid. Hier wil ik maar mee zeggen dat je altijd jezelf bent, maar je soms een verbeterde versie van jezelf neerzet.

Nederland leeft bij het zinnetje; “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Maar is dit nu wel altijd zo handig om jezelf te zijn. Dan bedoel ik, diegene die je bent wanneer je helemaal alleen bent en er niemand naar je kijkt, is niet je enige zelf. Je hebt nog veel meer “zelven”.
Dat is nu helemaal mijn punt. Er zijn momenten dat je jezelf moet “verkopen”. Iedereen weet dat je maar één kans krijgt voor een eerste indruk Je bent in zekere zin je eigen etalage en je wilt dat mensen een goede indruk van je krijgen maar je vooral onthouden.
Als je op sollicitatiegesprek gaat, trek je nette kleding aan, kam je je haar en bereid je je voor op het gesprek. Dan ben je nog steeds jezelf, alleen laat je jezelf dan van je beste kant zien.
Zou best gek zijn als je achteroverleunend op je stoel met je benen op het bureau in je joggingbroek en verwassen trui, je gesprek gaat voeren. Je kunt er dan vanuit gaan dat je de baan die je graag zou willen, niet zult krijgen.
Ook wanneer je een eerste date hebt, hol je niet zo het huis uit. Ook dan denk je na wat je aan zult trekken en doe je je best.
Althans……. Zo zou het moeten zijn, want dan kom ik weer bij het zinnetje dat je soms een betere versie van jezelf moet laten zien. Daar wringt dan wel de schoen denk ik. Want zolang mensen blijven roepen dat je niet meer jezelf bent wanneer je make-up gebruikt, een pak aantrekt, je haar in de krul zet, een jurkje aantrekt etc. zal dit altijd een alter ego blijven van “jezelf”.
Wat mij betreft mag de wereld wel wat stijlvoller worden. In het uiterlijk maar ook zeker in het innerlijk. Ik ga mij in ieder geval inspannen zodat jouw verbeterde versie de ik-wil-wel -mezelf-blijven- versie wordt.

Liefs, Karen
Make-up Artist www.karenkrist.nl

Vragen? Stel ze aan onze vakpecialist.
Make-up is meer dan decoratief!
Voor mannen en vrouwen.
Meer blog berichten
DEEL DEZE BLOGPOST
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest